♥ vackra saker är ofta inte de mest märkvärdiga

Vid dagar som dessa som helt enkelt bara blir fel av någon anledning är det fint att lyssna på Sandy Mouche, tänka på en vacker gårdag med filmkväll på balkongen med filt och äpple, weheartit och Morden i midsomer på Tv nu.



Andra vackerheter som gör en glad, alla hämtade från Weheartit.com

Tumblr_krs2l8rt1r1qzofsfo1_500_large

4746823280_ae6dd01dcc_b_large

Tumblr_l0ggz44bzr1qaxjh5o1_500_large

Tumblr_l4dk5aatbv1qaq5sao1_500_large

Tumblr_l4qvxiarsu1qbwwdbo1_500_large

Tumblr_l40nfmmiub1qate2wo1_500_large

2z6vw2d_large

/Elvira


...going bananas...>:<

Det känns märkligt att sitta här och skriva, känns inte som det ska bli av, det är så avlägset tycker jag...
 råkade blanda ihop datumen på bussen innan, jag sa den 15 men de e tidigt den 18:e fast den dygnsskillnaden e  inte så farlig hoppas jag:S
Shit - jag kommer verkligen att sakna er så! 
ta hand om er, darlings <3 

 tänk inte på mig;)
Vi ses.
.. snart igen ju! 
tiden kommer flyga och vips e jag tillbaka igen jag lovar, det kommer gå fort, 
och då får ni stå ut med mig igen;P
/Olga 

Bättre eller sämre nu än förr?

En enorm våg av nostalgi sköljde nyss över mig,
man glömmer så snabbt upplevda sinnesstämningar
men stundvis kan man förnimma svunna tider,
skymta minnesbilder, ana doften av det som var.

Hur lång tid är egentligen ett år? Hur vet vi att alla år är lika långa om vi glömmer naturkunskapen?

Jag är alldeles för trött för att vara vaken just nu,
därför önskar jag er alla en god natt och för helvete - positiva tankar

/ Ida


♥ sandy mouche

Une histoire, quoi faire c´est imaginaire
Vite vite cache-toi ici c´est mieux tu vas voir
Une histoire, en courant je tourne ma tete
un coup de tonnerre me dit vient vite là

Une Histoire - Sandy Mouche


Har börjat lyssna på detta vackra band nyligen och jag känner att det kommer få följa med mig mycket på mina äventyr i sommar. Jag tycker också du ska lyssna lite! Det är lite som John Bauer-sagorna blivit musik, men bara lite. Hoppas ni haft en fin midsommar.

/Elvira


♥ det har hänt nått med hans mail på tio dagar...

Att inte känna de andras närvaro på så länge verkar vi inte kunna hantera, så denna dag var verkligen att längta till. Efter hela cirkusen med musikal/bal/student/det andra kändes allt förvirrande. Nu i efterhand inser jag att inte bara tillvaron förändrats. Det var den tiden vi blev systrar på riktigt.
Säger som Daniel; jag är så glad över det vi har tillsammans, älskar er så.

Nej, min töntfaktor består.
Och ja, denna dag var en bra dag...i Hörby.

/Elvira


When I shout it out loud...

http://www.youtube.com/watch?v=0oX4l4DoE0E&feature=related
 
Lockar fram mycket, speciellt med tanke på vilken period man befinner sig i livet...
 
/
 
This ain´t no song for the broken-hearted
A silent prayer for the faith-departed
I ain´t gonna be just a face in the crowd
You´re gonna hear my voice
When I shout it out loud..
 
 

Löndön

 
(utanför National Gallery, där kan man va, här kan man va)
 
 
 
 
(om si sådär en miljonår kanske de jag som står där dinosaurien står nu, haha)
 
 
 
(flygplats, flyg mig)
 

 
(Min Mister Matcho nr 1)
 
 
 
(Big Ben, my friend)
 
 
 
(Piccadilly Circus, ser ut som ett lik i facet men annars...
)
 
(här e de sötaste huset ever, vi borde öppna ett café i london också)
 
 
 
(Phantom - thrill me..)
 
/ Guess who...

♥ att ta dagen för det den är




Det är så nu. Jag är arbetslös och än så länge älskar jag det. Jag vaknar och somnar på samma ställe ett par timmar senare och timmarna emellan är oförutsägbara, autentiska och helt underbara. Jag lever. Eller gör jag det? Jag försöker ha den sommaren jag aldrig fick utan att det blir påklistrat och oäkta. Det är nytt. Samtidigt är det gamla som sopat under mattan och jag vet att hur mycket jag än vrider och vänder på den är allt borta. Gone forever. Och vid den insikten dras jag tillbaka till vad som är och inser att jag inte kommer vilja leva såhär för alltid.


/Elvira


Från Popkollo till er

En liten uppdatering hinner jag nog med nu när jag har lånat en ledares dator (till mitt förfogande i ca 5 min). Här i Hultsfred är det rätt lugnt och mycket mysigt, en enorm skillnad från att vara deltagare då dagarna brukar kännas smått hysteriska.

Era underbara små inlägg har jag nu läst och man blir så lycklig och rörd av det ni skriver. Jag saknar er systrar och tycker att vi pratar om allt vi inte hann hetsprata om innan både jag och Olga stack iväg så fort jag har kommit hem igen. Sen ska vi ha VÅR sommar, i VÅR anda och leva som vi alltid har gjort.
Förresten finner jag det oerhört svårt att förstå att hela studenttiden är förbi, den var så ovanlig och konstig - en jävla karusell med andra ord.

Detta blev nog det flummigaste och mest hetsiga inlägget jag någonsin skrivit (tänk på att jag arbetar under stress)

Jag vill bara  åka iväg med er till en stuga och dricka fläderblomssaft, kolla på gamla Astrid Lindgren filmer, vandra runt bland kullar och träd med en picknickkorg, bada i okända sjöar och hav, gå upp klockan 4 på morgonen och vara barn tillsammans med er.

Ingen stress - ingen ångest

/ Ida

Love Never Dies



Igår kväll såg jag den bästa föreställningen jag någonsin sett. Jag har aldrig blivit så berörd eller hänförd, shit asså de va helt sjukt. Så jävla begåvade artister och skådespelare och musiken var fantastisk. Det var allt annat än en besvikelse.

Jag var på Camden Lock Market innan på dagen och de var så himla mysigt och kul, vi måste bara gå på den en dag, you would have loved it. :D

/Olga


A thriller night

Dagen har varit intensiv, det är det minsta man kan säga. Vi har hunnit en massa grejer, vi har varit och köpt biljetter till det bilden ovan beskriver, åkt till National Museum, käkat lunch, åkt till Primark (ett gigantiskt klädaffärseldorado, där jag spenderade ett par timmar och tappade bort mig själv totalt i ett folkmyller som var identiskt med en myrstack), åkt hem igen och åkt iväg för att se "Thriller live" och sen till Big Ben och sen hem, för att nämna en hafsig skilldring:P
Under dagen har vi åkt på varenda himla tunnelbanestation i hela London och kan nu säkert hela tunnelbanesystemet med tanke på hur många gånger vi åkte fel XD
Anywho, dagen har vart väldigt intesiv och intressant. Musikalen "Thriller" var faktiskt riktigt bra, artisterna var såå jävla bra, de var en sjuhelvetes show och jag kom
på mig själv med att bara sitta och le för mig själv och tonerna som de tog fick mig att rysa av välbehag (vilket annars brukar hända väldigt sällan)
MJ - the ultimate king of pop, jo, det visste jag  innan men blev om möjligt än mer övertygad när jag gick därifrån.
Klockan är mycket, timmen är sen och jag måste sluta, men ja jag önskar verkligen också att vi kunde gå - and have a rather nice chat with each other, love.
:)
puzzzz sweety´s!!!
/

♥ sommarlov hette det ja

Där satt vi förra skolavslutningen och fasade inför denna onda dag...
Studenten är en ganska överskattad dag vilket var både positivt och negativt. Det var en mycket rolig dag men inte den bästa i mitt liv som alla erfarna förberedde mig på. Då var balen mer minnesvärd. Det kändes lite som en upprepning av balen, all pepp och speciellt efterfesten som slutade omtumlande för oss. Eftersom jag är emot offentliga dagböcker tänker jag inte gå närmare in på vissa saker. Men det var rörande att tvåorna sjöng den omskrivna This is my life- låten och att krama alla lärare (till och med NÄSAN) och att folk kom till mitt utsläpp och sedan för att fira mig där hemma. Det bra med att dagen varit överskattad var att jag inte var ledsen över huvud taget. Jag var pepp som man ska vara helt enkelt.
Det är vår favoritmetod och har varit hela gymnasiet - förträngning tror jag det kallas.


Konsten att inte behöva gå vidare och fortfarande vara lyckliga
Man behöver inte vara så principiell som jag annars alltid är. Detta var ingen enorm milstolpe i mitt liv. Mitt band till mina systrar kommer aldrig slitas itu och vi ska smyga in i matsalen ofta i höst.

Något fint vi gjorde var att vi skrev små lappar till folk vi haft interna hemligheter om under denna tid och delade ut personligen, samt hintade i vissas studentmössor ;) Ett tecken på att det inte måste vara just ett tecken på att avrunda något är att vi sa till Idas och Olgas viktigaste men inte min. Därför är det inte över...



Ida och Olga har lämnat mig ensam i Lund. Ida för Hultsfred och kolloledarskap och Olga för de pittoreska Londongatorna. Jag ska anstränga mig för att hålla igång bloggen själv, såvida inte Olga har tillgång till internet och blogglust. Det känns konstigt att inte vara i åhus som jag har varit varje år i hela mitt liv vid denna tid. Jag får skapa mig en sommarvana här istället. Även om saker förändras är jag alltid jag. Och jag drömmer mycket.


De senaste två veckorna har vi sprungit runt på en karusell och igår stannade den plötsligt. Vi köper inget åkpass utan nu gör vi sommarlov för hela slanten. Sommaren tjugotio - helt i vår anda.
/Elvira


London Calling...



Jag sitter i en lägenhet mitt i London, på en gata som heter "Holland Road 40".
När jag tittar ut genom fönstret ser jag sådana där Mary Poppins skorstenar och tittar man ner ser man en lång gågata med massa små okända affärer. 
Det är ganska idylliskt måste jag säga. Jag ska ut på stan nu, ut i Londons djungel men att vara här, just nu känns  svårt att fatta, lite som en bubbla man stigit in i och bara flyter runt i, fast jag gillar den
Ok, ha de så bäst mina damer!! love u & miss u so darlings!
 massa pussar och kramar

/

  


Sommarlov - det är så vi kallar det

Här står vi nu
Varken klokare eller lugnare än tidigare under året
Vi förstår det fortfarande inte

Ett kärt gammalt låtcitat får sammanfatta stundens känslor:

Sometimes I wish that I could freeze the picture
and save it from the funny tricks of time
Slipping through my fingers

/ Ida


Keep going, stranger...

Eftersom halsen har avancerat till att göra ont som fan genom att man bara öppnar munnen nu och att knarka bafusin inte hjälper något vidare passar de ju bra att skriva istället. Halsjävel..
Att förtränga är en mänsklig överlevnadstrategi, man lyckas alltid med de på ett sätt eller annat..
Jag har tänkt en jävla massa, men jag kommer inte till någon ny insikt för det. Jag kanske förtränger och förskjuter allting så de inte går att se klart längre, men de e kanske o andra sidan himla överskattat...

I don´t expect my love affairs to last for long
Never fool myself that my dream will come true

I´ve said that I don´t care
that I am imune to gloom
that I am hard through and through

but every time it matters all my words desert me
so anyone can hurt me, and they do

So, what happens now?
Where am I goning to?

You´ll get by, you always have before
So, dont ask anymore.

there´ll be
another suitcase in another hall
/Olga
men okej glöm bort melakolin för ett tag, de här två låtarna får en (iaf mig):P alltid pepp. De har något speciellt enligt mig, varje gång jag ser videon och lyssnar på någon av de får jag en sån där konstig längtan och känsla....
http://www.youtube.com/watch?v=LgjkBtDoYaQ&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=-G4Lxe1osu8

♥ studentbal tjugotio

Enda sedan sjuan har jag längtat. Nu gör vi bal och jag måste skynda mig iväg till Ida för jag har inte börjat fixa mig.

Vi har den bästa dagen och lägger ut lite bilder inom kort så blir alla glada och nöjda.

Borde man peppa med Gagas Telephone som vi gjort de senaste två veckorna?

/Elvira


RSS 2.0