Precis innan



Vi har precis tagit igen all(nästan) förlorad tid i sommar och ätit en gemensam lunch hos Elvira. 

Nu beger vi oss tillsammans mot ett tredje och sista år på gymnasiet.


/ Elvira, Ida och O



Musiktipset:

Eva Cassidy - Fields Of Gold


Sista sommarlovsdagen någonsin

Så är det.

Elvira och O sitter här på Elviras rum och filosoferar lite över detta faktum. Tankarna på högvarv och vi kan inte förstå att this is the end- or the beginning of something. Framförallt kommer mycket minnen av gångna somrar, många resor, upplevelser och erfarenheter man fått upp i huvudet. En dag man borde njuta varje sekund av blir till en melankolisk nostalgistund.

Nu är det så att vi är en mindre än vi brukar vara vid såna här tillfällen. (Ida har hittat nya vänner).
Nu tror jag att hon sett dom för sista gången denna sommaren. Imorgon börjar skolan igen och för att du, Ida, fortfarande ska komma ihåg oss tillägnar vi dig detta. 

Ida, du vet att vi älskar dej och att vi är lite svartis här. =P

Vi har dreglat över Johnny Depp  fram tills nu.
Nu ska vi ut och gå ut. Det är fint väder ute. Det ska vi njuta av nu.


/O. & Elvira



Dagens musiktips:

Michael Jackson - Remember the time




Bara så ni vet




...Så beger jag mig tidigt imorgon bitti till Polen och kommer vara frånvarande i era liv till åtminstone söndag, kanske längre. Lämnar mobilen och tankarna hemma, tack.


/Elvira


Visst minns vi somrarna som barn
som alltid soliga med himmel blå

Vartefter som vi växte upp

blev sommaren mer blöt och grå


Somrarna när vi var barn

var jättelång, tog aldrig slut

Nu hinner vi knappt börja den
förrän den nästan tagit slut


Bowling



Jag har inhandlat lite söta kläder och ätit körsbärspaj. Nu sitter jag och dagdrömmer och dittan och dattan.


Gårdagen var fantastico men vi skulle skippat våfflorna. I alla fall

åkte jag hem med ett leende på läpparna.

Pappa fyller

år så grattis till honom!

Och Viola; Två år har gått,
du är ett minne blott. <3
Och ha en underbar 18-årsdag i himlen!



/Elvira



Dagens musiktips.

Regina Spektor - One more time with feeling


Like a prayer - you voice can take me there


Idag kommer jag få uppleva något somMadonna - Like A Prayer jag aldrig trodde skulle bli verklighet, aldrig.
Gå på en madonna konsert - live,
Jag kan inte fatta det, nej, de är för overkligt...
De kommer inte kunna beskrivas...
 
I ungefä 5 år har jag haft nån mystisk trollbundenhet till henne.., varför är svårt att förklara.
Men det var och (är) någon fascination för henne som väcktes, den har ännu inte sommnat.

Jag har så svårt att sätta fingret på exakt vad de är som gör henne och hennes musik.
Jag minns 80-tals hyllningen på SVT för 4 år sedan, den första Madonna skivan jag köpte, med klassikerna som alla redan hade hört. När jag lyssnade på låtarna en efter en var jag fast, så jävla fast.
Det var något speciellt för mig med dom.
Hon och musiken symboliserade något jag drogs till som en magnet. Sången, videorna, utseendet , attityden - allt. Jag ville bara har mer av de, ville vara.

När jag såg DVD 04 + dok om henne och en av hennes tourner, den sommarnen förändrade verkligen något i mig, det kan låta konstigt för de är det men de är sant.
Det betydde något de förändrade något för mig verkligen, skapade kraft till något nytt. Speciellt "like a prayer" , den är oerhört speciell, den har en egen plats i mig och kommer alltid ha det. Den ger mig kraft helt enkelt.

Och så här några år senare ska jag då om bara några timmar se detta fenomen på riktigt.
Jag tror att jag i efter hand kommit på en bra "förklaring" till facinationen. Madonna är bland annat en symbol för kvinnlig makt, hon är styrka, hon kommer bli styrka för mig, jag kan inte vänta.

/ O

En dag i livet

Av nästan ingen anledning alls, så var denna dagen helt fantastisk. Ibland behövs det så lite.



Ella älskling, jag vet att du försöker.

/ Ida

Musiktipset:

Tigerlily - La Roux(en heting.)


Ta ett djupt andetag, såja.



Jag försöker Ida, jag försöker verkligen.

Men att leva nu och uppskatta att man vaknar upp på morgonen och ser dagsljus är svårare än då. Jag fyller år om mindre än en månad. Det är döden för mig. Inte myndig i sig utan just att jag blir äldre. För ett år sedan var jag bara 16 år och under detta år har så himla mycket hänt. Vad kommer ha hänt när jag sitter här om ytterliggare ett år?

Det är verkligen med "smärta" jag inser att detta blev en sommar helt olik alla andra. Jag klagade förra året men det var ju fortfarande en barndomssommar. Detta året firade jag inte midsommar i åhus, jag har jobbat bort alla heta sommardagar och grubblat bort de regniga. Mina vänner har jag träffat pinsamt lite, jag har haft två middagar med familjen och lika många dagar hemma. Buhuu vad synd om mig.

Okej, det går väl an, det kommer ju en sommar nästa år, då kan allt bli som vanligt igen. Eller vänta; NEEJ, klart inte, för ojdå då har jag visst klarat av skolan och måste hitta ett jobb och veta vad jag ska göra med framtiden och ta tag i en massa och jag kan ju inte göra som jag alltid gjort. Vad jag alltid gjort om somrarna är att leva i en bubbla, att vakna upp om morgnarna och vara spontan, att inte veta vilken dag det är och leva bara för just det ögonblicket. Ett ögonblick av ro och glädje som jag denna sommaren saknat, att dagarna flyter in i varandra och man flyter efter. Så stressen av att jag denna sommaren satt en milstolpe i livet och att det inte kommer bli som då EVER AGAIN gör att jag verkligen inte kan leva som jag lär. Och Ida, jag försöker, det vet du.

Nu ska jag sluta vara emo. Saker som brukade tynga ner mig innan var att jag inte "gödde" mina intressen, aldrig utvecklades i något. Vad jag faktiskt fått ut av sommaren är att jag tar tag i sånt på allvar. Det gör mig glad.
Och faktiskt: Jag har en massa pengar nu och en systemkamera, och träffat fina tossegänget och om 4 dagar är jobbet över för i sommar men sommaren är inte över än!

Just det, och nu tänker jag ägna de sista veckorna till att göra vad jag vill och vara barn igen och leva i nuet. Klart jag ska, livet är faktiskt ändå underbart och till för att leva. Det är mitt och nu tänker jag gå ifrån datorn ett tag.


/Elvira


Musiktipset:

Hoobastank - The Reason


Andas

När jag läste Ellas förra inlägg blev jag faktiskt väldigt inspirerad, så inspirerad så jag satte mig ned och skrev en låttext(men nejdå, den tänker jag inte publicera här, så kul ska vi inte ha det). För att fortsätta på hennes ämne, eller ja, mer eller mindre, känner jag att jag måste skriva om livet överhuvudtaget.

Det är inte bara de stora sakerna i livet som är underbart. Som Ella skrev "jag vill baka en kaka, se på film med en vän", bara sådana saker är oerhört representativa för det härliga i livet. Privilegiet att vakna upp varje morgon och känna solen stråla in genom fönstret är ovärdeligt. Bara att leva, att må bra, att få ha drömmar som man har möjligheten att uppfylla(oavsett om det handlar om att baka en kaka eller turnera runt hela världen i en minivan), att få vandra hem från en god väns hus en sommarkväll, andas in kvällsluften och bara leva.

Livet är så mycket vackrare än vad man tänker på när allt bara går sin gilla gång, så mitt råd till er: Stanna upp och andas.




/ Ida


Musiktipset:

Sex On Fire - _KINGS_OF_LEON_

Längtan är bara förnamnet

Mölle by the sea


Jag vill köpa en väst måla mina naglar äta lite kex hitta en fransman måhrra lite ut och se världen sjukanmäla mig från jobbet öppna ett café vid havet skriva en novell beställa kläDer tillverka coola halsband sova under bar himmel i natt ha en mysig filmdag med en vän som inte är upptagen baka en kaka skriva en sång göra lite yoga ut och fota och sen redigera sticka och tälta få ett mystiskt telefonsamtal se en bRa film plocka en bukett blommor läsa i min bok åka till liseberg åka till ullared åka på festival rita på mina skor kladda på ett block få en briljant idé införskaffa en sänghimmel skapa en scrapbook måla på väggarna sätta upp bilder skapa en atmosfär göra spa för fötterna tända ett ljus skriva ett brev göra hårinpackning sjunga en sång knyta ett vänskapsband bli dom som fÖrsvann knäcka en gåta få reda på sanningar hitta den rätta vira en filt runt mig sätta på en CD suga på en liten karamell göra chokladpudding sätta på ett plåster på Mitt sår få en rosett i present vara spontan städa upp i ruMmet göra någon sällskap klappa en katt hitta pengar under mattan träffa Johnny Depp hylla Michael Jackson flumma bli vigare klämma sönder ett kinderägg få en ros av en hemlig beundrare hjälpA en gammal dam över gatan hitta en hund och kidnappa hem den klia mig på ryggen få massage titta upp på stjärnorna dekorera pepparkakor med glasyr ge någon en uppskattad present vila ögonen aldRig bli glömd inspirera inte dö


/Elvira


Cranberries - Dreams

www.ellamarie.blogg.se


Drunknar i näsdukar

Rubriken säger allt. Detta är min tisdag, jag drunknar i näsdukar. Förkyldningen är värre idag så det var bra att Ella inte blev ledig från jobbet idag.(för jag hade ändå inte kunnat träffa henne)

Hela dagen har bestått av att vila, slöglo på TV, kolla in bloggar(som jag aldrig gör, ni får gissa vilka slags bloggar jag har kollat in ;) ) och lyssna på oändligt mycket musik.

Jag har bland annat kollat in Way Out West artisterna, lyssnat på Fleet Foxes, Palpitation(grymma tjejer) och Marit Bergman.

Just det, var ju på Emmabodafestivalen nyss(därav denna hiskeliga förkyldning). Om man bortser från alla äckliga spindlar och illaluktande bajamajor var det en ytterst trevlig upplevelse.



/ Ida

Musiktipset:(inte att glömma)

Casey, hold on - Marit Bergman(årets Pridelåt)

Tryggheten i att vara med dig...




Kära Olga,
Idag skulle Elvira egentligen jobba men antal besökare på Tosselilla var bara ca 7 så hon blev hemskickad igen. Spontant och precis i Elviras smak drog hon till en krasslig Ida (först krävdes sorgligt nog övertalning). Ida var på myshumör pga ovädret och ångrade inte att hon lät Elvira titta förbi. Vi började kolla på Amelie från Montmartre men fick pausa hela tiden för du vet hur vi är, kan vi hålla käft? Och den filmen måste man hänga med i hela tiden.
 
Du fattas oss, kära vännen.
Det är ju vi tre som ska dra till Paris snart och hänga i Montmartre och vandra längs Amelies gator.
Längs de krokiga kullerstengatorna.
Vi tre tillsammans.



/ Ida och Elvira




Musiktipset:

La Valse D'Amélie - Yann Tiersen

RSS 2.0